ETA Vizum - Elektronsko Potovalno Dovoljenje za Vstop v Kanado

Kanada za uveljavljanje lastnega sistema ESTA

Kanada je usmerjena v sledenje zgledov Združenih držav Amerike in Avstralije in izvaja svoj lasten sistem za olajšanje potovanj v Kanado preko elektronske odobritve potovanj ali ESTA. Uveljavitev tega sistema, da v celoti začne veljati leta 2015, je ena izmed pobud v državi za omejitev nepooblaščenih vstopov nesprejemljivih oseb v Kanadi.

Kaj je Elektronska Odobritev Potovanj?

ESTA, tako kot že ime navaja, je dokument, ki potrjuje avtorizacijo za potovanje v Kanado. Kakorkoli, namesto pridobivanja odobritve preko običajnega dolgotrajnega vizumskega postopka, je tukaj potrebna le prijava na uradno spletno stran za državljanstvo in priseljevanje Kanade (CIC), po prijavi pa bo potrditev o upravičenosti potovanja izdana v roku nekaj minut. Posameznik mora nato natisnitit kopijo ESTA in jo priložiti k ostalimi obveznimi potnimi dokumenti pred vkrcanjem v Kanado.

Na koga bo najverjetneje vplival sistem ESTA?

ESTA je del izboljšanega mejnega varnostnega programa med Združenimi državami Amerike in Kanade. Trenutno, Združene države Amerike Kanadčanom ne nalagajo omejitev obiskov preko vize. Zaradi tega, bodo Američani po vsej verjetnosti izvzeti iz sistema ESTA, ko se le-ta razvije. Kakorkoli, obiskovalci, ki spadajo pod države, ki so oproščene vizumske obveznosti, kot na primer Avstralija in Nova Zelandija in nekatere evropske države, bodo morali pridobiti ESTA-o. Obiskovalci, ki prihajajo iz držav, ki niso oproščene vizumske obveznosti, pa morajo po drugi strani vseeno opraviti postopek preverjanja, ki je trenutno v veljavi in zato ne morejo pridobiti ESTA-e.

ESTA je še vedno v fazi načrtovanja, čeprav je že vključen v predlog zakona o izvajanju proračuna. Glede na to, da je sistem oblikovan za filtriranje nesprejemljivih oseb, bodo ljudje s prepovedjo letenja, posamezniki s kazensko evidenco in potencialno posamezniki z odpuščenimi begunskimi vložki, ob uveljavitvi sistema ESTA, zavrnjeni ob vstopu v Kanado.

Kakšne so prednosti sistema ESTA?

Za pridobitev ESTA-e mora posameznik predložiti določene biografske podatke kot so, ime in priimek ter datum rojstva, biometrične podatke kot je prstni odtis, s pomočjo katerih se bo izvršilo preverjanje potovanja na spletu. Glede na to, da bo sistem ESTA učinkovito filtriral nesprejemljive osebe daleč pred njihovim poskusom vstopa v Kanado, bo vstop sprejemljivih ljudi hitrejši in učinkovitejši.

Choose the Language

Contact Us

Emailcanada-eta.com