ETA-Viisumi - Sähköinen Matkustusoikeus Kanadaan

Kanadaaikomassavalvoaomaa ETA-järjestelmäänsä

Kanada on suunnattuseuraamaanYhdysvaltojenja Australian esimerkkiäjatoteuttamaanomanjärjestelmänsähelpottaakseenKanadaanmatkustamista Electronic Travel Authorisation tai ETA:nkautta. Järjestelmänvalvomisenodotetaantulevanvoimaantäysimääräisestivuoteen 2015 mennessä.Tämä on yksiKanadanaloitteistahillitäluvattomienhenkilöidenpääsyämaahan.

Mikä on Electronic Travel Authorisation?

Kutennimestävoipäätelläkin, ETA on asiakirja, jokavahvistaavaltuutuksenKanadaanmatkustamisesta.Sensijaan, ettävaltuutustäytyisisaadatavallisellaaikaavievälläviisumiprosessilla, henkilövoiyksinkertaisestikirjautua Citizenship and Immigration Canada (CIC):nviralliselleverkkosivulle, jonka jälkeen varmistus matkustuskelpoisuudesta lähetetään saman alustan kautta minuuttien sisällä. Henkilön tulee sitten tulostaa kopio ETA:sta ja näyttää tämä muiden tarvittavien matkustusasiakirjojen kanssa ennen Kanadaan lähtöä.

Keihin ETA mahdollisesti vaikuttaa?

ETA on osa parannettua rajavartio-ohjelmaa Yhdysvaltojen ja Kanadan välillä. Tällä hetkellä Yhdysvallat ei määrää viisumimatkustusrajoituksia kanadalaisille. Koska asia on näin, on hyvin todennäköistä, että amerikkalaiset vapautetaan ETA:n käytöstä kun järjestelmä otetaan käyttöön. Kuitenkin, vieraat jotka tulevat viisumivapaista maista, kuten Australiasta ja Uudesta-Seelannista, sekä joistain Euroopan maista, joutuvat hankkimaan ETA:n. Matkustajat, jotka tulevat maista, jotka eivät ole viisumivapaita, eivät tarvitse ETA:a, sillä heidän pitää silti käydä läpi tämänhetkinen tarkastusprosessi.

ETA on yhä suunnitteluvaiheilla, tosin se on jo sisällytetty budjetinlaatimisohjelmaan. Järjestelmä on suunniteltu suodattamaan pois kielletyt henkilöt, sen jälkeen yksilöt, joilla on lentokielto, rikostaustaiset henkilöt ja mahdollisesti nekin, joilla on hylätyt pakolaisoikeudet. Kaikilta näiltä henkilöiltä kielletään pääsy Kanadaan, kun ETA-järjestelmä otetaan käyttöön.

Mitkä ovat ETA:n hyödyt?

Saadakseen ETA:n, yksilön täytyy lähettää tiettyjä henkilötietoja, kuten nimi ja syntymäaika, ja biometrisiä tietoja, kuten sormenjälki, minkä jälkeen matkustusvarmistus tapahtuu verkossa. Koska ETA-järjestelmä suodattaa kielletyt yksilöt pois kauan ennen kuin he olisivat edes valmiita tulla Kanadaan, muutoin oikeutetut henkilöt saattavat pystyä matkustamaan nopeammin ja tehokkaammin.

Choose the Language

Contact Us

Emailcanada-eta.com