ETA Visa – Electronic Travel Authorization voor Canada

Canada gaat eigen ETA Systeem Uitvoeren

Canada is van plan het voorbeeld van de Verenigde Staten en Australië te volgen door het implementeren van een eigen systeem om het reizen naar Canada te vergemakkelijken door middel van de Electronic Travel Authorization of ETA. Volledige uitvoering van dit systeem wordt in 2015 verwacht en het is een van de initiatieven van het land om de illegale binnenkomst van niet-gewenste personen in Canada te beteugelen.

Wat is Electronic Travel Authorization?

De ETA, zoals de naam al aanduidt, is een document dat toestemming om naar Canada te reizen bevestigt. In plaats van toestemming te verkrijgen langs de gebruikelijke tijdrovende visum procedure, hoeft men alleen maar in te loggen op de officiële website van Citizenship and Immigration Canada (CIC), waarna de bevestiging dat men voor de reis in aanmerking komt, binnen enkele minuten wordt uitgebracht. De reiziger zal vervolgens een kopie van de ETA moeten printen en deze samen met andere verplichte reisdocumenten overhandigen bij het aan boord gaan van een vlucht naar Canada.

Wie zullen er gevolgen kunnen ondervinden van de ETA?

De ETA is onderdeel van een verbeterde grensbeveiliging tussen de Verenigde Staten en Canada. Momenteel legt de Verenigde Staten geen visumbeperkingen op aan Canadezen. Daarom is het het zeer waarschijnlijk dat de Amerikanen zullen worden vrijgesteld van de ETA als het systeem eenmaal functioneert. Bezoekers die echter afkomstig zijn uit visa-vrijgestelde landen zoals Australië en Nieuw-Zeeland, evenals reizigers uit een aantal Europese landen, zijn verplicht zijn een ETA aan te vragen. Reizigers afkomstig uit landen die geen visum-vrijstelling hebben, zullen geen ETA nodig hebben, aangezien ze toch nog steeds de huidige visum procedure moeten volgen.

De ETA is nog in de planningsfase, hoewel het al op de begroting is opgenomen. Gezien het feit dat het systeem ontworpen is om op ongewenste personen te filteren, zullen mensen met een no-fly-order, mensen met een strafblad, en mogelijk ook mensen met een uitgewezen vluchtelingenstatus degenen zijn die toegang tot Canada ontzegd zal worden als het ETA systeem eenmaal in werking treedt.

Wat zijn de voordelen van de ETA?

Om een ETA te verkrijgen, moet iemand bepaalde biografische gegevens indienen, zoals naam en geboortedatum en biometrische gegevens zoals vingerafdrukken, waarna de reisverificatie online zal worden verwerkt. Omdat het ETA-systeem effectief ongewenste personen zal filteren lang voordat ze ook maar van plan zijn naar Canada te reizen, zal binnenkomst van mensen die wel in aanmerking komen om naar het land te reizen sneller en efficiënter gemaakt worden.

Choose the Language

Contact Us

Emailcanada-eta.com