ETA Visa - Elektronisk Rejsetilladelse Til Canada

Canada Indfører Sit Eget ETA System

Canada er klar til at følge USA's og Australiens eksempler og indføre sit helt eget system til at håndtere rejser til Canada via Electronic Travel Authorisation eller ETA. Håndhævelsen af dette system, som planlagt til at have fuld effekt fra 2015, er et af landets initiativer for at begrænse ulovlig indrejse af afviste person i Canada.

Hvad er Electronic Travel Authorisation (Elektronisk Rejse Autorisation)?

ETA, som navnet antyder, er et dokument der bekræfter tilladelse til at rejse til Canada. Men, i stedet for at få tilladelsen gennem den sædvanlige tidskrævende visa proces, skal man bare logge på den officielle hjemmeside for medborgerskab og immigration; Citizenship and Immigration Canada (CIC), hvorefter rejse tilladelsen vil blive bekræftet inden for nogle minutter på samme platform. Den enkelte skal derefter udskrive en kopi af sin ETA og fremvise den sammen med andre obligatoriske rejsedokumenter før ombordstigning på rejsen til Canada.

Hvem bliver sandsynligvis berørt af ETA?

ETA er en del af et program for forbedret grænsesikkerhed mellem USA og Canada. Som det er i dag, har USA ingen visa krav for canadiere. Da dette er tilfældet, så er det meget sandsynligt, at amerikanerne vil være fritaget for ETA, når systemet ruller ud. Men besøgende der kommer fra visum fri lande som Australien og New Zealand, samt rejsende fra visse europæiske nationer, vil være dem, der skal ansøge om ETA. På den anden side, vil rejsende fra lande, der ikke er fritaget for visa, ikke behøve at søge ETA, da de stadig skal gennem det sikkerhedstjek, der findes i dag.

ETA er stadig i planlægningsstadiet, selv om det allerede er blevet medtaget i budgettet. Da systemet er designet til at filtrere afviste personer, så folk med no-fly ordrer, personer med straffeattester og potentielt også personer med afviste asylansøgninger, er dem, der kommer til at blive nægtet indrejse til Canada, når ETA systemet får virkning.

Hvad er fordelene ved ETA?

For at opnå en ETA skal en rejsende indsende bestemte biografiske oplysninger såsom navn og fødselsdato, og biometriske oplysninger såsom fingeraftryk, hvorefter rejse kontrol vil blive behandlet online. Siden ETA-systemet effektivt vil filtrere afviste personer, længe før de er klar til indrejse i Canada, så kan indrejse af personer, der er berettiget til at rejse til landet gøres hurtigere og mere effektiv.

Choose the Language

Contact Us

Emailcanada-eta.com